Solaris

Den "Svenska druvan" Är en medelväxande sort med gröna druvor som är framtagen av det statliga vinistitutet i Freiburg genom att korsa sorterna Merzling och GM6493. Den är en sk piwi planta (pilzwiderstandsfähige). De utmärker sig framför allt för god motståndskraft mot sjukdomar och mjöldagg. Klasarna är medelstora och plantorna rikbärande. Bladen är stora och lysande gröna. Vinerna kan variera mycket i doft från aromatiska toner till mogna gula äpplen och honungstoner. Troligen beroende på odlingslokal och vinmakningsfilosofi. Smak kraftig och koncentrerad och oftast en god kropp. Många uppvisar också en hög alkoholhalt på 13-14 %.

Phönix

Phönix (Phoenix) är en grön druva framtagen i Tyskland som en korsning mellan Bacchus och Villard Blanc. Den har kompakta klasar med stora med bär med muscatarom och smak. Den är framtagen för att vara motståndskraftig mot sjukdomar. Kan även användas som ätdruva.

Muscaris

Muscaris är en korsning mellan Solaris och Muskateller. Sorten har god motståndskraft mot sjukdomar. Vinets färg är gul. Det har en angenäm muskatdoft. Smaken är fruktig med en stark frisk syra.

Johanniter

En grön druva som är en korsning mellan Riesling och Seyve-Villard x (Ruländer x Gutedel framtagen av wbi, Freiburg, Tyskland. Den visar många likheter med Riesling. Druvorna är medelstora och klasarna relativt kompakta. Doften är neutral. Smaken påminner om Pinot gris och Riesling med inslag av melon och mandarin.